Blog
petak, siječanj 29, 2010
Gosp. Petar Malnar poslao nam je slijedeći članak o akciji učenika osnovne škole "Lucije Capan" iz Tounja. Akcija se održala 25. siječnja 2010. godine.

          Tužni i ogorčeni zbog svojih vršnjaka iz drugih škola koji su sustavno zlostavljani, a pomoći niotkud, učenici škole u Tounju poslali su poruku da se ne slažu s tim. Učenici od prvog do osmog razreda plakatima, recitacijama i prezentacijama na računalu, rekli su što misle o nasilju među učenicima. Akciji hvale vrijednoj pridružio se načelnik općine Tounj gosp. Ivica Sopek. Voditeljica škole Bojana Kotvica Celčić pozdravivši nazočne rekla je: “Ne slažemo se s ovim što se događa u školama i ne prihvaćamo da se ništa ne može poduzeti. Svake godine 25. siječnja u našoj školi obilježavat  ćemo Dan bez nasilja. Radit ćemo tako da se svi slobodno i bez straha kreću po školi i izvan nje“.

Pozdravna riječ voditeljice  Učenici  prvog razreda plakatom VOLIM-NE VOLIM osvojili su najviše simpatija nazočnih. Pokazali su kako se smijemo  i kako  se nesmijemo ponašati. Odmah iza njih drugi razred je plakatom PRIJATELJ pokazao što misli o nasilju među djecom.

Drugi razred
Treći  razred       OSMJEH  NIŠTA NE KOŠTA poručili su učenici trećeg razreda svojim gromkim glasovima. Četvrti razred poručio je prezentacijom ŠKOLA KAKVU NE ŽELIMO što misle o temi koja je zadana.

Četvrti razred
Impresivna poruka mladihPeti razred s najmanje učenika recitacijom BUDI MI PRIJATELJ poručio je da u njihovim srcima ima mjesta za sve prijatelje dobre volje i dobrih namjera. Poruku  šestog razreda RAZGOVARAJTE S RODITELJIMA treba veoma ozbiljno shvatiti. Na njoj treba stalno raditi,ona nam mora biti stalno u mislima. Nasilje ne smije stanovati u nama.

Peti razred
Šesti razred Sedmi je sedmi. Uspjelom Power Point prezentacijom  na računalu i digitalnom projektoru naslova UČINIMO NASILJE NEPRIHVATLJIVIM poručili su da se na njh može računati kod sprečavanja nasilja u njihovoj školi. Osmi je nazivom SPREČIMO NASILJE poručio: Najstariji smo,najveći i bit ćemo čuvari reda i dobrog ponašanja dok smo tu.

Sedmi razred
Osmi razredOgodno iznenađen porukama i prezentacijama ponovo se za riječ javio načelnik općine. Ponudio je svesrdnu pomoć, sadnice  i ukrasno bilje koje bi učenici sadili oko škole, opremu za školsko igralište, poboljšanje materijalnih uvjeta u učionicama. Podržava realizaciju različitih projekata u školi ne samo verbalno nego i materijalno.
              Na kraju smo nekako osjećali da nešto nedostaje. Sjetili smo se.
Roditelji gdje ste…..?

                                                                                                                        Petar Malnar, prof.

mojtounj @ 15:18 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.